Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

ΓΕΡΑΚΑΣ:ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ...Ο ΧΑΒΑΣ ΤΟΥΣ

Ακόμα περιμένουν οι Γερακιώτες τον κ.Ζούτσο,τον Δήμαρχο Γέρακα,να κάνει τον δημόσιο απολογισμό του,απέναντι τους,ως θα ώφειλε,έστω και μετά από δύο χρόνια διοίκησης.
Εμείς,θα ξεκινήσουμε να παρουσιάζουμε από σήμερα,διάφορες πλευρές της δραστηριότητας και μη,της διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου,για να ενημερώνονται οι δημότες για τα τεκταινόμενα των δημοτικών αρχόντων, τους οποίους εξέλεξε στη τελευταία εκλογική αναμέτρηση,τον Νοέμβρη του 2006.
Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών, πριν δυόμιση χρόνια,οι παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ,έλαβαν:
‘’Γέρακας η πόλη μας’’,του κ.Θ.Ζούτσου,38,14% και 13 δημοτικούς συμβούλους.
΄΄Δημ.Συνεργασία’’του κ.Δ.Βελώτη,33,17% και 6 δημοτικούς συμβούλους.
΄΄Εποχή Δημιουργίας’’του κ.Α.Βίτσιου,20,45% και 2 δημοτικούς συμβούλους.
Σήμερα,η κατάσταση στο δημοτικό συμβούλιο,έχει ως εξής:
Η παράταξη του δημάρχου,που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ,συνεχίζει να έχει τυπικά,τον ίδιο αριθμό συμβούλων,αλλά στις συνεδριάσεις του Δ.Σ, έχουμε ακούσει την φωνή 3-4 μόνο,και τίς περισσότερες φορές φωνασκούντων και όχι λειτουργούντων ως θα ώφειλον.
Οι υπόλοιποι, υπάρχουν η όχι, εστί το όμοιον.Το μόνο που κάνουν,είναι να ψηφίζουν σιωπηλά
Στην παράταξη του κ.Δ.Βελιώτη,η οποία υποστηρίχθηκε από τη Ν.Δ,ανήκουν σήμερα μόνο ο ίδιος και ο κ.Αγγελής Π, ο οποίος και ακολουθεί πιστά τον αρχηγό. Ο κ.Καρκούλιας Δ,έχει διαγραφεί από την παράταξη,από την αρχή κιόλας,με παράνομο τρόπο, όπως ο ίδιος διατείνεται δημοσίως.Οι κ.κ Βάμβουκας Χ και Παναγόπουλος Ε, έχουν ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη,από την αρχή επίσης της δημοτικής περιόδου.Η κ.Μελισσά-Κόλλια Β,αντιπρόεδρος του Δ.Σ,ανήκει και δεν ανήκει στην παράταξη, δεν είμαστε σίγουροι.
Στην παράταξη του κ.Βίτσιου,που επίσης υποστηρίχθηκε από τη Ν.Δ,παραμένει ακόμα πιστός,απ’ότι δείχνει,ο κ.Διαμαντής .
Κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων του Δ.Σ,ο εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των συμβούλων των δύο συντηρητικών παρατάξεων της Ν.Δ,μαίνεται άγριος,με βρισιές εκατέρωθεν,προπηλακισμούς και απερίγραπτα κωμικοτραγικά περιστατικά,που προκαλούν την θυμηδία και την ειρωνεία της πλευράς των συμβούλων της πλειοψηφίας.Οι ελάχιστοι δημότες που παρακολουθούν τις συνεδριάσεις,μένουν με το στόμα ανοιχτό και δεν μπορούν να πιστέψουν αυτά που συμβαίνουν.
Οσο για το επίπεδο της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης,πρέπει να ψάξουμε πολύ γιά να βρούμε κάποιες αξιόλογες τοποθετήσεις.
Είναι πραγματικά κρίμα, που η απουσία της φωνής των κατοίκων αυτής της πόλης,είναι τόσο εκκωφαντική μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Γέρακα.Και είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη να ακουστεί επιτέλους.
Θα επανέλθουμε……

7 σχόλια:

  1. ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΔΕΥΤΕΡΟ,ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1η ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΒΙΤΣΙΟΣ
    2η ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Αγνωστο γιατί μέχρι το 2010 θα είναι ο Στεφανάκης, ο οποίος παρέχει ΔΩΡΕΑΝ αρκετές ιατρικές υπηρεσίες στου Γερακιώτες και γι' αυτό παίρνει και τις περισσότερες ψήφους. Σε ένα κράτος πρόνοιας, (λέμε τώρα....) πως να μην εκτιμήσεις έν γιατρό που μπορεί να εμβολιάζει ΔΩΡΕΑΝ μέχρι και τα κατοικίδια για να πάρει ψήφους, και ως γνωστό υπάρχουν πολλές κατηγορίες κατοικίδιων στο Γέρακα (και μην μου πει κανείς ότι θίγω τους Γερακιώτες) Απο μόνοι τους θίγοντα οι Γερακιώτες όταν ψηφίζουν εδώ και μια 20ετιά την ίδια παράταξη που κρατάει το Γερακα στη δεκαετία του 50. Κοινότητα Γέρακα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντώντας στον φίλο Κυριάκο Μαιόπουλο,νομίζω ότι έχει δίκιο πως ο επόμενος της Ν.Δ,θα είναι ο Βίτσιος,και κατα πως φαίνεται θα είναι και ο επόμενος δήμαρχος Γέρακα.Προσωπικά... τρελαίνομαι με τέτοιες λύσεις αλλά ο... κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει.Δυστυχώς η Αριστερά δεν έχει πάρει απόφαση να διεκδικήσει με φόντα την διοίκηση του δήμου,και απλά περιορίζεται με ...πορδές να βάψει αυγά.Αλλίώς δεν εξηγείται η παντελής απουσία της από τα δρώμενα στο δήμο.Τουλάχιστον εγώ δεν βλέπω τίποτα.Ας ελπίσουμε ότι θα προκύψει κάποιο αριστερό σχήμα σοβαρό και με αξιώσεις γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΕΙ
    ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαβάζοντας το κείμενο του κ.kotsonopoulos μου γεννήθηκαν οι παρακάτω απορίες.Πρώτον γιατί είναι άσχημη περίπτωση να γίνει δήμαρχοσ ο κ.Βίτσιος;τι καλύτερο εχει ο κ.ζουτσος;Δεύτερον ερώτημα:ποιά αριστερά έχει δείξει κάτι στον γέρακα;το Κ.Κ.Ε η μήπως ο γιατρός κ,Μπαλσάκος που κατέβηκε στις εκλογές και απο τοτε δεν εχει ξαναφανεί;Μήπως είναι καλήτερος ο κ. Βελιώτης ο οποίος τσαντίστηκε που κατέβηκε στις εκλογές ο κ.Βίτσιος;Εγώ θεωρώ ότι λίγο πολύ τα ίδια είναι ολοι και ξεχνάνε τις υποσχέσεις τους.Ερώτημα τρίτον,εσείς που δημιουργήσατε το blog με ποιόν είστε;Εχετε κάποια προτίμηση σε κάποια παράταξη;
    Αν όχι,ειστε αιθεροβάμονες έστω και καλόπιστοι,δεν έχω κάτι μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και το ΠΑΣΟΚ ειναι σιγουρο οτι θα κατεβασει ξανα τον κ.Ζουτσο ή υπονομευεται η θεση του απο αλλους οπως απο τον τωρινο αντιδημαρχο κ.Καρρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή