Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Ο ΓΕΡΑΚΑΣ ΣΗΜΕΡΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Σ' ΕΝΑ ΦΙΛΟ


Ενας αγαπητός φίλος που πρόσκειται πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ και στο σημερινό δήμαρχο κ.Ζούτσο,μας ρώτησε τις προάλλες,γιατί είμαστε τόσο αρνητικοί απέναντι στο έργο της παράταξης που διοικεί το δήμο δεκαετίες τώρα.Του απάντησα ότι οι φίλοι του δήμαρχοι, κινήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια με ρυθμούς χελώνας και του υποσχέθηκα δημόσια παράθεση των βασικών τραγικών για το Γέρακα,παραλείψεων και λαθών.
Οι δύο δήμαρχοι κ.κ.Παπαδογεωργάκης και Ζούτσος μαζί με τα μέχρι σήμερα δημοτικά συμβούλια ευθύνονται διότι:
1)Δεν φρόντισαν κατά τη διαδικασία ένταξης των περιοχών του δήμου στο σχέδιο, να δημιουργήσουν Τράπεζα γης για τις ανάγκες των κατοίκων του Γέρακα.
2)Δεν προχώρησαν στη λήψη αποφάσεων του Δ.Σ,για χαρακτηρισμό,δέσμευση και στη συνέχεια απαλλοτρίωση των σημαντικότερων ελεύθερων αδόμητων χώρων, που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία της πόλης του Γέρακα.
3)Δεν έκαναν απολύτως τίποτα μέχρι σήμερα,για την διαμόρφωση και αξιοποίηση του σκεπασμένου ρέματος Παναγίτσας.
4)Δεν διεκδίκησαν αγωνιστικά με τη συμμετοχή των δημοτών,τη παραχώρηση από την ΕΡΤ,του καταπληκτικού λόφου της Κεραίας,για τη δημιουργία χώρων αναψυχής και πολιτιστικής δραστηριότητας.
5)Δεν αγωνίστηκαν αποτελεσματικά για τη λύση του αποχετευτικού προβλήματος για το σύνολο του Γέρακα.
6)Δεν απαίτησαν το σκέπασμα της Αττικής οδού κατά τη κατασκευή της, όπως έγινε στο Χαλάνδρι-Βριλήσσια και ουσιαστικά αποδέχτηκαν τον κατακερματισμό της πόλης,τη φοβερή περιβαλλοντική υποβάθμιση,την ατμοσφαιρική και ηχητική ρύπανση του Γέρακα.
7)Δεν αγωνίστηκαν σε συνεργασία με τους όμορους δήμους,με τη συστράτευση των δημοτών, για την υπογειοποίηση των αγωγών ρεύματος υψηλής τάσης της Δ.Ε.Η.
8)Δεν φρόντισαν για την εκπόνηση σοβαρής κυκλοφοριακής μελέτης,ώστε να εκλείψει το κυκλοφοριακό αλαλούμ και να δημιουργηθούν συνθήκες ασφαλούς λειτουργίας των δημόσιων χώρων.
9)Δεν προέβλεψαν και δεν χωροθέτησαν κατάλληλο χώρο για τη λειτουργία δημοτικού κοιμητηρίου,ώστε να λυθεί οριστικά και τελεσίδικα το πρόβλημα,το οποίο θα πάρει τρομακτικές διαστάσεις στο άμεσο μέλλον.
10)Δεν προέβλεψαν τη δημογραφική έκρηξη του Δήμου,ώστε έγκαιρα να χτιστούν τα απαραίτητα σχολικά κτίρια ,για να μη παρουσιαστεί η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση με τις τεράστιες ελλείψεις διδακτικών αιθουσών.
11)Δεν προχώρησαν στην ανάπλαση και διαμόρφωση των χώρων του κέντρου της πόλης γύρω από την κεντρική πλατεία Μακεδονίας,ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για τη λειτουργία του απαραίτητου κοινωνικού ιστού του δήμου
12)Δεν λειτούργησαν ποτέ αξιόπιστα και αποτελεσματικά την υπηρεσία καθαριότητας.
13)Δεν πήραν κανένα μέτρο για την δημιουργία και ανάπτυξη του αστικού πρασίνου και στοιχειώδους έστω δενδροφύτευσης.
Αυτά τα ολίγα αγαπητέ φίλε και θα επανέλθουμε στο μέλλον με άλλα τόσα, δευτερεύντα μεν,σοβαρότατα δε. Μόνο, μη μου θυμώσεις σε παρακαλώ.

5 σχόλια:

  1. Θερμά συγχαρητήρια γιά την ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη σας παρουσίαση των μεγάλων θεμάτων του Γέρακα.Σας παρακολουθώ αδιαλλείπτως. Συνεχίστε και θα έχετε τη συμπαράσταση μας.

    Χ.Μαμαλούδης
    Συνταξιούχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μπλογκ μπαίνει στο παιχνίδι των απαντήσεων. Το παραπάνω κείμενο είναι η απάντηση - πρόταση τι μπορεί να διεκδικήσει ο δήμος. Νομίζω ότι προλαβαίνει ακόμη αρκεί να είμαστε πια σε εγρήγορση. Τα 12+1 σημεία που παρουσιάζει ο Αποστόλης είναι η καρδιά του προβλήματος της πόλης μας. Για να προλάβουμε λοιπόν να τη σώσουμε δύο είναι οι λέξεις που συμπυκνώνουν μια νέα πορεία του δήμου μας: "Αλλαγή σελίδας". Οσοι περισσότεροι το συνειδητοποιήσουν τόσο το καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σωστα λει ο / η red team το κειμενο ειναι απαντηση-προταση για εναν αλλο γερακα.
    παραμενει να δουμε την αγωνιστικη διαθεση των αναγνωστων που απ'οτι φαινεται πληθαινουν,

    ροζα λουξεμπουργκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ σημαντικά πράγματα λέτε στο site σας.
    Δεν ξέρω πόση δύναμη χρειάζεται να έχει κάποιος
    γιά να τα σηκώσει.Είμαι ένας υποστηρικτής του κόμματος του ΠΑΣΟΚ.Σας δηλώνω ότι αξίζει να συνεχίσετε.Αν μάλιστα κάποια στιγμή χρειαστείτε την βοήθεια μου θα προστρέξω,όταν έλθει η ώρα.

    Σας χαιρετώ με την υποστήριξη μου.
    Κ.ΝΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΣΑΣ.ΤΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΠΟΛΥ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή