Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

ΠΥΛΩΝΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ:ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΑ

Πυλώνες υψηλής τάσης.Χιλιάδες volt μέσα στα σπίτια μας,πάνω από τα κεφάλια μας.Ερευνες στο εξωτερικό,οι οποίες έχουν δεί το φώς της δημοσιότητας,υποστηρίζουν πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, λόγω της δημιουργίας ηλεκτρομαγνητικού πεδίου και μη ιονίζουσας ακτινοβολίας.
Η ΔΕΗ ισχυρίζεται, πως δε συντρέχει λόγος ανησυχίας και πως οι τιμές των παραπάνω,βρίσκονται μέσα στα διεθνώς επιτρεπόμενα όρια.Αυτό βέβαια δεν μας καθησυχάζει καθόλου,όταν ξέρουμε ότι τα συμφέροντα της,είναι πάνω από το δικό μας.Πρόσφατα απορίφτηκε απο το Δ.Σ του Γέρακα,η πρότασή της,για αναβάθμιση της ισχύος και δεύτερης γραμμής της ,που διέρχεται μέσα από τα σπίτια των συνδημοτών μας.
Αν σκεφτούμε, ότι η ένταξη στο σχέδιο ,μεγάλου κομματιού της πόλης μας, έγινε χωρίς να ληφθούν υπόψη οι κίνδυνοι που ενδεχόμενα απειλούν τους κατοίκους,που έχτισαν και χτίζουν ακόμα, κάτω ακριβώς από τα σύρματα,τότε συνειδητοποιούμε πόσο μεγάλη ευθύνη ,έχουν όλες οι δημοτικές διοικήσεις,όλων των εποχών,που είχαν και έχουν την ευθύνη της ένταξης των περιοχών στο Γέρακα.
Η μόνη διέξοδος που υπάρχει,είναι η υπογειοποίηση των γραμμών.Ο δήμαρχος κ.Ζούτσος να ξεκινήσει άμεσα ενέργειες ,μαζί με τους κατοίκους και τους φορείς τους,προς αυτή τη κατεύθυνση.

4 σχόλια:

  1. πραγματι μεγαλο το προβλημα ιδιαιτερα για τους κατοικους στην εκτος σχεδιου περιοχη του γερακα που βρισκονται κατω απο τους πυλώνες.Φανταστείτε ότι εαν υπαρχει μια ανοιχτη πληγη στο σωμα των κατοικων νιωθουν εντονο πονο και επισης ηλεκτριζονται την ωρα που κανουν μπανιο.Αυτα τα εχουν πει κατοικοι που μενουν κατω απο τους πυλωνες στην περιοχη εκτος σχεδιου πανω και κατω απο την μαραθωνος.διστυχως η δημοτικη αρχη δεν εχει κανει καμμια ενεργεια για υπογειοποιηση των γραμμων οπως αλλων δημων στην δυτικη αττικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν από λίγες ημέρες,κάτω ακριβώς από τους πυλώνες,ένας γερανός,εκτελούσε εργασίες κατασκευής ενός κτιρίου.Από απροσεξία,ο βραχίονας του,ακούμπισε τα σύρματα τα οποία δραχυκύκλωσαν και με δυνατούς κρότους και εκρήξεις,έκοψαν το ρεύμα σε όλη τη περιοχή.Αφού δεν σκοτώθηκε ο χειριστής,είχε άγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μένω στην Αγία Βαρβάρα σε απόσταση 50 μέτρων από 4 γραμμές υψηλής τάσης των 150.000v ή κάθε μία! Ο πατέρας μου εμφάνισε καρκίνο, εγώ νιώθω συνέχεια πολύ κουρασμένος και έχω πολλές αλλεργίες, η μητέρα μου έχει πολλά προβλήματα υγείας και αυτή! Κάτι δεν πάει καλά! Ξέρω γνωστούς που έχουν καρκίνο και κάποιοι πέθαναν! Πλέον πιστεύω πολύ σοβαρά ότι υπεύθυνη για όλα αυτά είναι η καθημερινή ακτινοβολία που τρώμε στα σπίτια μας (μας αρέσει, δεν μας αρέσει, και ποιος μας ρώτησε αν την θέλουμε?). Τα ποσοστά καρκίνων τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας (όπως πιστεύω και σε άλλες με το αντίστοιχο πρόβλημα) είναι ιδιαίτερα αυξημένα μαζί φυσικά και με διάφορα άλλα προβλήματα υγείας! Επιτέλους πρέπει να γίνει αποδεκτό ότι δεν πρέπει να περνάνε καλώδια υψηλής & υπερψηλής τάσης σε κατοικιμένες περιοχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΥΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΖΟΝ.ΠΡΟΧΤΕΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΠΑΛΑΝΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΣ ΖΟΥΤΣΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΜΕ ΧΑΡΑ ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΛΩΝΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ.ΔΗΛΑΔΗ Η ΔΕΗ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ,Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ Η ΝΑ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ .ΝΑ ΕΝΑΣ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΓΕΡΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή