Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ:ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΑ


Στον εικοστό πρώτο αιώνα,στην Ευρωπαική Ενωση,μια χώρα σαν την Ελλάδα,ένας νεόδμητος Δήμος σαν το Γέρακα,μορφώνει τα παιδιά του,σε συνθήκες μεσαίωνα. Μέσα σε κοντέινερς,στοιβάζονται δεκάδες παιδιά,με ό,τι σημαίνει αυτό.
Κιαυτό,για να μην λειτουργήσουν τα σχολεία,και σε απογευματινή βάρδια.Ε...να το δούμε κιαυτό.
Οι ευθύνες ,ανήκουν κύρια στο κράτος και στο υπουργείο παιδείας,που καταδικάζουν τη παιδεία, να σέρνεται σε απαράδεκτα επίπεδα,διαθέτοντας ελάχιστα ψίχουλα από τον κρατικό προυπολογισμό.Καμμία απολύτως σύγκριση με άλλες ευρωπαικές χώρες.
Ομως, τεράστιες είναι και οι ευθύνες της Δημοτικής αρχής,που δεν προέβλεψε τις ανάγκες σε σχολικές αίθουσες,ενός ραγδαία εξελισσόμενου σε πληθυσμό Δήμου.Δεν αγωνίστηκε,δεν διεκδίκησε αποφασιστικά από το κράτος, αυτά που οφείλει στη νεολαία ,στο μέλλον αυτού του τόπου.Αφησε τα πράγματα στη τύχη τους,και να..τα σημερινά προβλήματα.

5 σχόλια:

  1. Σχολικά Κτήρια ????
    Οχι!!! λυώμενες αίθουσες, που κατακλίζουν τα προαύλια των σχολείων μας...
    Τα παιδιά μας που θα παίζουν ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στην μπαλανα δεν εχουμε καθολου σχολεια.
    καλη επιτυχια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι δυνατόν να έχει ο Γέρακας τόσο ραγδαία οικιστική ανάπτυξη, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε,και οι σχολικές μονάδες να μην μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε στο έλάχιστο τις απαιτήσεις από αυτή την εξέλιξη;Πώς γίνεται να εντάσεται μια περιοχή στο σχέδιο πόλης και να μην έχουν εξασφαλιστεί πρωτίστως τα κονδύλια για σχολεία; Ο Δήμος, έχω την εντύπωση, πως το αντιμετωπίζει με καρτερικότητα, έτσι πρέπει; Εμείς τι κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΜΗ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΤΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΗ ΜΑΘΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΘΑΡΟ,ΠΡΑΣΙΝΟ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ.ΜΕ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΦΤΙΑΓΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΙΒΑΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ.ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝΤΙ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ;ΝΑ ΦΑΝΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΘΕ ΓΟΝΙΟΥ.ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κ. Δήμαρχος πρέπει να σκεφτεί την ανέγερση νέων σχολικών κτηρίων και πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης...........
    Δέν θέλουμε άλλες λυώμενες αίθουσες στα προαύλια των σχολείων μας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή