Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΡΑΚΑ:Η ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

Κεντρική πλατεία Γέρακα, σωτήριο έτος 2009.Η εικόνα μιας ερημωμένης πλατείας το χειμώνα,που θυμίζει επαρχιώτικη κωμόπολη της δεκαετίας του 1950.
Το καλοκαίρι,η θέα της ,μας υποψιάζει,πως κάπως έτσι μάλλον, θα είναι μια κεντρική πλατεία χωριού,τριτοκοσμικής και ίσως ...τετρακοσμικής αφρικανικής χώρας.
Με τραπεζοκαθίσματα πάνω σε κιτς κατασκευές,που προσβάλουν και τη πιό στοιχειώδη αισθητική και που δεν αφήνουν καθόλου χώρο,σε παιδιά και ηλικιωμένους.
Με σκουπίδια παντού,με σπασμενες πλάκες ,παγίδες για παππούδες και παιδάκια.
Στο έλεος των περιμετρικών καφετεριών.Επιτέλους ποιός θα απολογηθεί γιαυτή τη κατάσταση;Μήπως ο κ.Δήμαρχος;

3 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα με τον τίτλο του θέματος, είναι αλήθεια πως μόνο πλατεία ενός δήμου δεν μοιάζει, και θυμίζει πλατεία χωριού βγαλμένη απο το Αλαλούμ του αξιόλογου κωμικού μας Χ. Κλύνν (Κατακαημένο Λέτσοβο)! Ελάχιστος χώρος για πράσινο, μπετό και σπασμένες πλάκες πεζοδρομίου συνθέτουν την εικόνα μιας τραγικής για τα δεδομένα του 2009 πλατείας ενός δήμου!

    Σαφώς οι καφετέριες μπορεί να αποτελούν πόλο έλξης για την νεολάια του δήμου μας, ωστόσο η καταπάτηση του χώρου της πλατείας δεν προσδίδει ομορφιά και χρησιμότητα για τον χώρο της.

    Πεζοδρόμηση και περισσότερο πράσινο για να αποκτήσουμε πλατεία-στολίδι για το δήμο μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΙΖΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΦΥΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ.Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΩΠΑΙΝΕΙ .ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πριν λιγες μερες συνεργεια του δημου εκοβαν στην μεση επιλεγμενα τις λευκες μπροστα απο ττην μελλοντικη ψησταρια αρχοντικο στην πλατεια.χτες παρατηρησα οτι επισης εκοψαν 3 λευκες στο πεζοδρομιο ακριβως μπροστα απο την ψησταρια προφανως για να μην κοβουν την θεα απο την ψησταρια που θανοιξει προσεχως.ειναι δυνατον ο δημος να εχει συνεργησει υπερ του εγκληματος???

    ΑπάντησηΔιαγραφή