Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΛΛΗΝΗ











Θόδωρος Γκοτσόπουλος: Ο «Καλλικράτης» δεν είναι η αναγέννηση της Αυτοδιοίκησης, αλλά ο μαρασμός της .


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Ριζοσπαστικής Δράσης για την Παλλήνη» στην πλατεία Ελευθερίας της Παλλήνης και ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Θόδωρο Γκοτσόπουλο. Ο Θόδωρος Γκοτσόπουλος απαντώντας στον εκβιασμό του πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου «ή ψηφίζετε δημάρχους και περιφερειάρχες του ΠΑΣΟΚ ή πάμε σε εκλογές» τόνισε ότι, το μήνυμα την Κυριακή θα πρέπει να είναι ένα όχι στο μνημόνιο και τους όρους του και μια πράξη αντίστασης στο ΔΝΤ, την κυβέρνηση και την τρόικα. Πρότεινε δε το καινούργιο δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου να αποφασίσει ομόφωνα ότι όχι μόνο δεν θα υπάρξει καμία αύξηση τελών και τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς για τους δημότες, αλλά ότι πρέπει να υπάρξει και μέριμνα για μείωση στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Ο υποψήφιος δήμαρχος του ενιαίου δήμου Παλλήνης τόνισε ότι ο «Καλλικράτης» δεν είναι η αναγέννηση της Αυτοδιοίκησης, αλλά ο μαρασμός της και πρότεινε την αναστολή μεταβίβασης αρμοδιοτήτων από τη Νομαρχία στους δήμους γι’ αυτή τη δημοτική περίοδο. Εάν δεν εισακουστεί αυτό το αίτημα τότε, τόνισε ο Θόδωρος Γκοτσόπουλος, «ο δήμος της Παλλήνης πρέπει να αρνηθεί οποιαδήποτε αρμοδιότητα χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι».
Ο Θόδωρος Γκοτσόπουλος κατηγόρησε τον υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ σημερινό δήμαρχο του Γέρακα κ. Ζούτσο ότι ως σύγχρονος Μαυρογυαλούρος ανήγγειλε ότι θα κάνει την αποχέτευση μία εβδομάδα πριν τις εκλογές. «Ποιός, ο επί τετραετία δήμαρχος και επί 28ετία παράταξη θα ασχοληθεί με την αποχέτευση;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της «Ριζοσπαστική Δράσης για την Παλλήνη». Πρότεινε η νέα δημοτική αρχή από το Γενάρη του 2011 να κινητοποιήσει τους πολίτες και να επιβάλλει τη λύση του αποχετευτικού. «Μέχρι ερχόμενο καλοκαίρι θα πρέπει να ληφθεί απόφαση. Ή όλοι μαζί ή μόνοι μας», είπε ο Θόδωρος Γκοτσόπουλος.
Ο υποψήφιος δήμαρχος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς επιτέθηκε και στον έτερο διεκδικητή της δημαρχίας και εκλεκτό της Ν.Δ., νυν δήμαρχο Παλλήνης κ. Κωνσταντά, τον οποίο κατηγόρησε για πλήρη ακινησία την τετραετία που πέρασε. Πρώτον γιατί δεν έβαλε στο σχέδιο πόλης ούτε ένα μέτρο. Δεύτερον, αποκάλυψε ότι ο κ. Κωνσταντάς παραλίγο να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση του στρατοπέδου Λάμπρου παρά την ευνοϊκή εισήγηση του Συμβουλίου της Επικρατείας και τρίτον ότι ο νυν δήμαρχος Παλλήνης δεν έχει πει ούτε μία κουβέντα για το μνημόνιο και τον Καλλικράτη.
Ο Θόδωρος Γκοτσόπουλος ζήτησε από τους πολίτες να καταδικάσουν την 7η Νοέμβρη τον κυβερνητικό υποψήφιο και νυν δήμαρχο Γέρακα κ. Ζούτσο, αλλά και τον εκλεκτό της Ν.Δ. κ. Κωνσταντά, που «μασάει τα λόγια του για το μνημόνιο», ενώ συμφωνεί απόλυτα με τον «Καλλικράτη», οποίος «θανατώνει» την Αυτοδιοίκηση. Ο Θόδωρος Γκοτσόπουλος ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για το συνδυασμό «Ριζοσπαστική Δράση για την Παλλήνη» και δεσμεύτηκε ότι μαζί με όλους τους δημότες θα παλέψει για μια άλλη πορεία του ενιαίου Δήμου και από την επομένη των εκλογών θα δώσει μάχη για τη συνεχή ενημέρωσή τους και τη συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις. Κάλεσε τους δημότες της Ανθούσας, του Γέρακα και της Παλλήνης στις 7 του Νοέμβρη να αλλάξουν με την ψήφο τους την πορεία του Δήμου, ώστε να η νέα δημοτική αρχή να είναι διεκδικητική και να αντισταθεί στα σχέδια της κυβέρνησης για διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου