Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

ΓΕΡΑΚΑΣ,ΙΟΥΝΙΟΣ 2009:ΤΕΛΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ





Αλλη μία σχολική χρονιά έκλεισε σήμερα,με γιορτινές εκδηλώσεις στα δημοτικά σχολεία του δήμου μας.Στις εκδηλώσεις, εκτός από τους μαθητές και δασκάλους συμμετείχαν πάρα πολλοί γονείς και συγγενείς τους, οι οποίοι με χαρά και περηφάνια χειροκρότησαν τις δημιουργικές προσπάθειες των παιδιών σε καλλιτεχνικά και αθλητικά στιγμιότυπα.
Ο χρόνος που έφυγε, ήταν γεμάτος από δυσκολίες στη προσπάθεια των παιδιών μας και των δασκάλων τους γιά μόρφωση και κοινωνικοποίηση των αυριανών πολιτών αυτής της πόλης.
Ο χρόνος που έφυγε ,κληροδότησε στον επόμενο που έρχεται το Σεπτέμβρη,ένα τσουβάλι προβλήματα ,που μαζί με τα καινούργια που θα προστεθούν με τη νέα σχολική χρονιά θα κάνουν ακόμα πιό δύσκολα τα πράγματα.
Η έλλειψη των αναγκαίων σχολικών αιθουσών,θα είναι ακόμα μεγαλύτερη ,αφού θα προστεθούν και νέοι μαθητές ως καινούργιοι κάτοικοι του Γέρακα.Το μεγαλείο των κοντέινερς,θα λάμψει γιά μία ακόμα σχολική χρονιά.Μέσα στο επόμενο σχολικό έτος ως γνωστόν, κανένα καινούργιο σχολικό κτίριο δεν θα λειτουργήσει.Και όταν θα έρθει η ώρα να παραδοθούν τα δύο νέα σχολικά κτίρια που βρίσκονται υπό κατασκευή,πάλι δεν θα καλύψουν τις τότε ανάγκες με βάση τη ραγδαία αύξηση του πληθυσμού.
Αν στα παραπάνω προσθέσουμε την οικονομική δυσπραγία του δήμου, στην κάλυψη των εξόδων λειτουργίας των σχολείων, καταλαβαίνουμε πόσες ακόμα κουρτίνες θα πληρώσουν οι σύλλογοι γονέων,πόσα κάγκελα θα επιδιορθώσουν οι γονείς μετά από εκκλήσεις των διευθυντών,πόσα ηλεκτρολογικά προβλήματα θα εξακολουθούν,πόσες βρώμικες αίθουσες,πόσα... καλόγουστα συνθήματα θα κοσμούν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους των σχολείων, πόσο η πλημελής καθαριότητα των αποχωρητηρίων θα συνεχίσει.
Αν στα παραπάνω προσθέσουμε το κάκιστο εκπαιδευτικό σύστημα,με τα φροντιστήρια να υποκαθιστούν τη δημόσια εκπαίδευση,την έλλειψη καθηγητών και δασκάλων,τη γραφειοκρατία και τη δυσλειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών,την αναποτελεσματική μαθησιακή διαδικασία,ε τότε καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι δύσκολο να προβλέψουμε, ότι με μαθηματική βεβαιότητα οι μαθητές θα αντιδράσουν με αποχές και καταλήψεις,ώστε να διεκδικήσουν καλύτερη παιδεία.Και τότε ,ας μη σταθούμε απέναντι από τα παιδιά μας αποδεικνύοντας αναλγησία και ας μη τα φορτώσουμε ακόμα μιά φορά με πλείστα όσα επίθετα που δεν τους βοηθούν σε τίποτα.Αντίθετα,μεγαλώνουν το χάσμα που κάποιες φορές μας χωρίζει.Προς το παρόν, να ευχηθούμε στα παιδιά μας ,καλό καλοκαίρι,καλή ξεκούραση και δύναμη γιά τη νέα χρονιά που σίγουρα θα τους δυσκολέψει ακόμα περισσότερο.

4 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια γιά τα καταπληκτικά σας σχόλια.
    Ισως κάποιοι να αισθάνονται κάποιες ενοχές τουλάχιστον.

    Μητέρα ενός παιδιού εν κοντένερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μια ακόμη σχολική χρονιά πέρασε μια ακόμη χαμένη ευκαιρία.Μετά τα γεγονότα του Δεκέμβρη που η νεολαία τα δικά μας παιδιά βγήκαν στους δρόμους καμμία αλλαγή δεν έγινε στην παιδεία.Βαρετά μαθήματα από κουρασμένους καθηγητές με ελάχιστες εξαιρέσεις καθηγητών βεβαίως που έκαναν κάτι παραπάνω εκτός του ωραρίου εργασίας τους καιτην κυβέρνηση να συνεχίζει το ''εργο της''.Τα παιδιά της Γ λυκείου διστυχώς δεν πήγαν στην πλειοψηφία τους να ψηφίσουν γιατί απαξιώνουν γενικά όλο το πολιτικό σύστημα βλέπουν συλλόγους γονέων να λειτουργούν με τον ίδιο γραφειοκρατικό τρόπο της μεταπολίτευσης και τίποτα δεν τους λέει.Εμείς οι άνθρωποι της ριζοσπαστικής αριστεράς θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με τον ίδιο τρόπο στα ζητήματα της παιδείας θ'αφουγκραστούμε τα νέα παιδιά θ.μπούμε μπροστά να διεκδηκήσουμε μια αλλη παιδεία θάλλαξουμε τελικά οι ίδιοι για να μπορέσουμε ν'αλλάξουμε τον κόσμο οι θα συνεχίζουμε να πιέζουμε τα παιδιά μας με ατελείωτες ώρες παπαγαλίας και φροντιστηρίων χωρίς ποτέ να τα ρωτήσουμε τι πραγματικά θέλουνε τι ονειρεύονται αντί να σχεδιάζουμε εμείς το μέλλον τους και να ονειρεύομαστε εμείς γιά αυτά.Βεβαίως θα τρέξουμε για να μην έχουμε κοντέινερς και για αίθουσες διδασκαλίας το πρόβλημα όμως δεν είναι τι αίθουσες έχουμε αλλά η ουσία της εκπαίδευσης δηλαδή οι ψυχές που βρίσκονται μέσα στις αίθουσες,

    φιλικά
    Καίτη Θεοχάρη
    Καθηγήτρια
    Πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων
    20υ Λυκείου Γλυκών Νερών
    κάτοικος Μπαλάνας(ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Η ΜΠΑΛΑΝΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαν μητέρα ήθελα να πω μόνο:κε δήμαρχε γιατί τα δικαιολογείτε όλα;Πως να δικαιολογήσουμε την παράταξη σας που διοικεί το δήμο τόσα χρόνια και δεν έχει φροντίσει έγκαιρα γιά σχολικά κτίρια;Δηλαδή όσες ελλείψεις υπάρχουν δεν σας βαρύνουν;Ελεος πιά με την ανευθυνότητα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ακούσαμε και αυτό! Για την καθυστέρυση της μεταστέγασης του 3ου Δημοτικού Σχολείου ,προκειμένου στο οικόπεδο που στεγάζεται τώρα, να μπει εργολάβος και να ξεκινήσει τις εργασίες, φταίει ΜΟΝΟ Ο ΟΣΚ! Ο καλός μας Δήμαρχος έχει κάνει όλες τις ΔΕΟΥΣΕΣ ενεργειες αλλά φταίει ο ΟΣΚ!
    Και μετά ..... ξύπνησε....
    27 χρόνια η παραταξή του , κυβερνάει το Γέρακα, το 2007 κατάλαβαν ότι χρειαζόμαστε και άλλα σχολεία.....
    Και να μην μιλήσω για βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία.... πάλι φέτος θα μείνουν έξω τα νήπια και οι εργαζόμενοι γονείς θα πρέπει να πληρώσουν.
    Για τα ΚΑΠΗ και τα δημοτικά ιατρεία που μ΄σα στις συνταγές προεκλογικά έβαζαν ψηφοδέλτια, νοίκιασε κτίριο για βρεφονηπιακούς και νηπιαγωγεία, αφού δεν μπορείς να κτίσεις γιατί δεν νοικιάζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή