Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ανοιχτή επιστολή ενός Γερακιώτη

ΦΙΛΕ, ΓΕΙΤΟΝΑ, ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΓΑΡΓΗΤΤΟΥ I ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥ ΓΕΡΑΚΑ.
Ο χρόνος είναι αμείλικτος και μας έφερε πάλι τις εκλογές και που κάποιοι θα ήθελαν να μην έρχονταν ποτέ.
Μην ξεχνάς τις λαμογιές που έχουν κάνει στην πλάτη σου. Αν είσαι ευχαριστημένος ξαναψήφισέ τους αν όχι τιμώρησέ τους. Τώρα έχεις την ευκαιρία, θα αργήσει να ξαναέρθει. Μην ξεχνάς ο λύκος την τρίχα μόνο αλλάζει. Ως εκ τούτου έτσι σκέπτονται όλοι τους. Δέστε τον πρωθυπουργό τι δίνει και τι τάζει προεκλογικά, αυτά θα τα δώσει μετά τις εκλογές στους συνταξιούχους λέει. Οποτε τα δούνε!!!! Ή πόσο γρήγορα θα τους τα ξαναπάρει;
Που είναι αγαπητοί μου το μετρό; Περνάει και χαιρετάει τον Γέρακα, ποιοι κυβερνούσαν τότε; Πού είναι το λεωφορείο 306 που το πήραν από τη γειτονιά σου και το πήγαν σε άλλη; Που είναι τα πεζοδρόμια να περπατήσετε; Πού είναι η πλατεία που έγινε όλη με καφέ στους ημετέρους επιχειρηματίες; Πού είναι το πράσινο; Πού είναι οι άνετοι δρόμοι σε μία νεόκτιστη πόλη; Πού είναι η αστυνόμευση και η ασφάλειά σου; Σαράντα πέντε οχήματα έχω μετρήσει στο αστυνομικό τμήμα Γέρακα. Ποιος μας έβαλε και ηλεκτρονικές πινακίδες αντί να ξυλώσουν και τις άλλες; Ποιος άφησε το ΚΕΠ χωρίς υπαλλήλους τόσο διάστημα και τι είχαν προβλέψει οι κυβερνώντες; Πού είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στο Γέρακα; Για μετρήστε τους!! Πόσα λυόμενα –αίθουσες θα μπουν ακόμα στα προαύλια των σχολείων; Γιατί πλακοστρώνονται πεζοδρόμια στις αλάνες και όχι όπου ζει ο κόσμος; Ποιος συντηρεί και δεν δίνει λύση στην μπόχα που αναδύεται από τους βόθρους σε όλο το Γέρακα και ιδίως στο κέντρο του; Ποιος αφήνει τα οχήματα του με την επιγραφή στο πλάι “ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ” να αδειάζει μπάζα σε σακούλες νάιλον απέναντι στις αλάνες της Ανθούσας και να κάνει τον ψόφιο κοριό στα FAX που του στέλνονται; Ποιος πήγε τα δημοτικά τέλη εκεί που πήγανε και μας μαδάνε; Ποιος σε προστάτεψε στα χιόνια, τις πλημμύρες και τις φωτιές; Η προσωπική παρουσία για βόλτα δεν μου λέει τίποτα, υποδομή δεν βλέπω έστω και την υποτυπώδη, κάτι θα σώσει.
Αυτά και άλλα πολλά θα μπορούσαν να γεμίσουν με λεπτομέρειες ολόκληρες σελίδες, αλλά δεν είναι αυτή η πρόθεσή μου.
Φίλε, γείτονα, συνδημότη, ότι επιλέξεις θα απολαύσεις, ο καθένας φέρει ακέραια την ευθύνη της επιλογής του για την ευημερία του ίδιου και της οικογένειάς του. Μην ικανοποιούμαστε με ασήμαντα μικροπροσωπικά συμφέροντα και μας πίνουν το αίμα με το καλαμάκι. Δέστε πόσοι ή πόσο ποσοστό που είναι στα πραγματικά γρανάζια μαδάνε όλους εμάς τους υπόλοιπους. Επιλέξτε τους καλύτερους και τους αδιάφθορους.
Θα είμαστε άξιοι της τύχης μας και της καταστροφής μας όσο συνεχίζουμε να ικανοποιούμαστε με μικροπροσωπικά συμφέροντα, εξ ού και το σημερινό κατάντημα και καταστροφικό αποτέλεσμα του ελληνικού κράτους που σταματιμό δεν έχει. Κράτος δε είμαστε όλοι εμείς. Προσοχή, προσοχή, προσοχή!!! Μην διαλέξουμε από τον χειρότερο τον καλύτερο. Το σύστημα αυτό επιδιώκει. Γι’ αυτό δεν σηκώνουμε κεφάλι και φτάσαμε εδώ που φτάσσαμε και σαν τοπική κοινωνία και σαν ΚΡΑΤΟΣ. Ευχαριστώ.
Τριποτσέρης Χριστόφορος
6944791475

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου